неділю, 28 червня 2020 р.

   День Конституції – одне із головних державних свят України. Адже Конституція є Основним законом країни, який гарантує кожному громадянину права і свободи, а також визначає політичний устрій держави.



     Цікаві факти про Конституцію України:
   - писали українську Конституцію цілих шість років – з 1990 по 1996.  
     - основний Закон України були прийнято о 9.18 ранку 28 червня 1996 року. За нього віддали голоси 315 народних депутатів (при 300 необхідних), і голосували вони окремо за кожну статтю. Для цього Рада була змушена безперервно пропрацювати 24 години.
    - міжнародне співтовариство визнало її однією з найдемократичніших у світі.
  - за допомогою Конституції кожен президент України складає присягу на вірність народу, поклавши руку на неї і Пересопницьке Євангеліє.
   - в 2011 році була презентувала перша мініатюрна Конституція України – книжка розміром 2х3 см. У ній 160 сторінок, на яких вручну було написано понад 9 тисяч букв – кожна не більше 1 мм. Але мініатюра вмістила лише десяту частину тексту оригіналу. Книга важить всього 15 г. 
      - видавництво «Зелений Пес» видасть за грант Українського культурного фонду електронну книгу для дітей про Конституцію. Її зроблять у форматі коміксу, і вона в доступній формі розповідатиме про Основний закон та застосування його в реальному житті. 

ФЛЕШМОБ ДО ДНЯ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ 

Немає коментарів:

Дописати коментар