понеділок, 18 травня 2020 р.

 18 ТРАВНЯ

Мистецтво на карантині. Які музеї можна відвідати онлайн

Світові музеї
      Насамперед варто заглянути у Google Arts & Culture, що налічує понад 1200 віртуальних екскурсій, такі як Metropolitan Museum of Art в Нью-Йорку, Uffizi Gallery у Флоренції, Van Gogh Museum у Амстердамі тощо.

   Ермітаж у Санкт-Петербурзі пропонує відвідати п’ятигодинну віртуальну екскурсію
    Каталог інтерактивних шоу також має Замок Ріволі у провінції Турин, Італія.
      Серед іншого, онлайн можна відвідати французький Лувр, музей Ватикану, Галерею Альбертіна, музеї історії мистецтва та сучасного мистецтва у Відні, британську галерею Тейт, британський музей, національну галерею Британії, національну галерею в Афінах, музей Пікассо у Барселоні, баварський нацмузей, берлінську галерею, німецький історичний музей, музей Тіссена-Борнеміси в Мадриді.
 
Українські музеї
  Популярний «Укрзалізниці» Ukraine WOW тепер також доступний онлайн. У віртуальному турі можна побачити експозицію в 3D-форматі. Онлайн-відвідувачі зможуть побачити книгу «Апостол» 1574 року, останній автопортрет Казимира Малевича, скульптури Олександра Архипенка та «Українську абетку» Георгія Нарбута просто у смартфоні. А ще ознайомитися з сотнями вау-фактів про Україну.
На сайті museums.authenticukraine.com.ua можна відвідати віртуальний тур Шевченківським Гаєм у Львові, музеями народної архітектури і побуту в Ужгороді, Києві, Переяславі-Хмельницькому, Мамаєву Слободу в Києві, резиденцію Богдана Хмельницького в Чигирині та Запорізьку Січ.

   Проєкт газети «День» Україна Incognita зібрав у одному місці кілька десятків музеїв по всій Україні, серед яких Острозький замок, музей Гуцульщини в Коломиї, музей у Трипіллі, музей гетьманства, музей скла у Львові, музей-садиба Івана Котляревського в Полтаві, музей археології в Батурині та багато інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар