вівторок, 5 лютого 2019 р.

СВЯТО НОВОГО РОКУ, АЛЕ ВЖЕ ПО-КИТАЙСЬКИ!

        Надзвичайно пощастило китайцям: вони святкують Новий рік аж кілька днів поспіль. До того ж не 31 грудня, а щороку по-різному, адже живуть за особливим, місячним календарем. Китайці свято Нового Року пов’язують з зимовим новим місяцем і випадає воно на період між двадцятими числами січня та лютого. У цьому році - це 5 лютого. Це свято має назву Чуньцзе і вважається святом початку весни.

  Кожен день Нового року китайці святкують по-різному. У перший - славлять своїх предків та дякують богам за здоров'я родичів. На другий день ходять у гості до батьків з подарунками та смачними стравами. Але найдивніше святкують жителі Китаю третій день Нового року: вони вважають, що саме у цей час домашні миші видають заміж своїх дочок, тож треба лягти спати якомога раніше, аби не заважати мишкам проводити пишні весілля.
  Ми з гурківцями "Open English" долучилися до святкування Нового року, дізналися більше про східний гороскоп та символ 2019 року: жовту свинку, а ще навчилися правильно малювати ієрогліф, що позначає цю тваринку.


2 коментарі:

  1. Дуже цікаво було дізнатися, що китайський новий рік починається не 1 січня, як наш!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Кожен народ святкує це свято по різному. У бібліотеці є багато інформації щодо святкування Нового року в Африці, Японії, Європі тощо. Приходь до нас!

      Видалити