пʼятницю, 27 червня 2014 р.

Кожен з нас знає, що Конституція – Основний Закон України. 28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла першу Конституцію незалежної української держави.        

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет, територіальну цілісність і стало найважливішим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Відповідно до Конституції, день прийняття Основного Закону є державним святом – Днем Конституції України.


понеділок, 23 червня 2014 р.

Шкільний табір

Уже стало традицією організовувати на шкільному майданчику масові заходи, де збираються діти і батьки. Жваво пройшла вікторина «Казковий калейдоскоп». Учасники заходу проявили себе як знавці казок.


середу, 11 червня 2014 р.

     11 червня в бібліотеці був проведений підсумковий конкурс дитячих робіт "Умілі рученята".


суботу, 7 червня 2014 р.

Трійця

  На п’ятдесятий день після Великодня, обов’язково в неділю, святкується Трійця. Свята Трійця – це Бог – отець, Бог – син і Святий Дух.
   У день Трійці дівчата зазвичай ворожать на здоров'я. Потім плетуть вінки і кидають їх у воду та слідкують, як вони поводитимуться: якщо потонуть – дуже поганий знак, а якщо попливе – усе буде добре.
    За старих часів люди зустрічали цей день дуже урочисто. Зранку господині поралися в господі, готували святкове застілля. Коли всі господарські справи було зроблено, люди вбирались у святковий одяг, сідали в хаті й чекали, поки вдарять церковні звони.Тоді всі побожно хрестяться й ідуть до церкви. Кожна дівчина несла в руках свіжі квіти. Ідучи до церкви, люди радо вітали одне одного зі святою неділею. Після служби Божої за старих часів відбувався хресний хід до криниць, щоб освятити їх, окропити освяченою водою. У деяких місцевостях освячували оселі, і господарські будівлі.
   Після церковних урочистостей молодь збиралась разом і починались розваги: пісні, жарти, хороводи. Свято тривало до пізньої ночі.

неділю, 1 червня 2014 р.


Міжнародне свято дітей

            Міжнародне свято дітей відзначається 1 червня – це перший день веселого літа й шкільних канікул. У цей день відбуваються численні заходи для дітей : народні гуляння, виставки, конкурси й ігри. Діти розважаються на різноманітних атракціонах та іграх. Численні музичні колективи влаштовують видовищні вистави, розважають усіх співом і танцями.

          

    29 травня в нашій бібліотеці був проведений захід: «Наші права – щасливе дитинство», присвячений Дню захисту дітей. Цей захід провели разом з головним спеціалістом з правових питань, де розповіли дітям про їх права, провели цікаву вікторину, а також показали мультфільм «Права дитини».